Inici        Qui som        Productes        Localització       Contacte


Paviments Julià té els seus orígens a Girona ciutat als anys vint del segle passat, dedicant-se a la fabricació de mosaic hidràulic i complements de pedra artificial. Ben aviat es converteix en un referent a les comarques gironines. L’empresa travessa les vicissituds dels anys trenta i quaranta i cap a la dècada dels seixanta abandona paulatinament la fabricació del mosaic hidràulic substituint-la pel producte que és en aquell moment l’adequat per a les pavimentacions de l’interior de les vivendes, el terratzo, És en la dècada dels anys setanta que l’empresa es fixa també en l’incipient camp de pavimentació de voreres, passeigs i places públiques amb el producte del moment, tècnicament un terratzo però amb tractaments superficials que li donen propietats antilliscants. D’aquesta manera la seva producció s’enfoca cada cop més a la fabricació de paviments per a exterior. Mes endavant les innovacions tecnològiques que es fan a l’empresa li permeten participar en el proveïment de productes específics per a vies de trànsit eventualment rodat.

El canvi de segle coincideix amb el canvi d’emplaçament de l’empresa que passa de Girona ciutat al municipi de Campllong, a la rodalia de Girona. A partir d’aquest moment l’empresa es dedica pràcticament en exclusiva a la fabricació de productes de pavimentació per a exteriors, assumint la tecnologia necessària per atendre les noves exigències dels facultatius i empreses constructores.

Totes aquestes adaptacions, canvis tecnològics i diversificació d’objectius de mercat, però, no han aconseguit canviar ni l´especial sensibilitat pel producte ben fet ni la importància donada a les matèries primeres que eren consubstancials a la fabricació del mosaic hidràulic i que l’empresa sempre ha tingut present.

 

Julià Paviments
Fotografies: 
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som
Qui som